Η Durst, κατασκευαστής προηγμένων τεχνολογιών ψηφιακής εκτύπωσης και παραγωγής, ανακοίνωσε ότι ο Όμιλος Printeos επένδυσε στο ψηφιακό πιεστήριο Durst Tau 330 RSC για να προωθήσει την ψηφιοποίηση της επιχείρησης.

Ο Ευρωπαίος ειδικός στην παραγωγή αυτοκόλλητων ετικετών επέλεξε το σύστημα για να μετατρέψει την παραγωγή στην εταιρεία  Adhesivos del Segura, που βρίσκεται στην πόλη στη Μούρθια της νοτιοανατολικής Ισπανίας την οποία απέκτησε πριν από τρία χρόνια. Η Adhesivos del Segura ιδρύθηκε το 1986 και απολαμβάνει ετήσια ανάπτυξη που αντικατοπτρίζει την πρόσφατη επέκταση της βιομηχανίας τροφίμων της Μούρθια. Σήμερα, απασχολεί 154 άτομα και συνεργάζεται με κορυφαίους παραγωγούς στον κλάδο των τροφίμων, των καλλυντικών, της βιομηχανίας και της υγιεινής.

Η ψηφιακή εκτύπωση θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη στρατηγική του Ομίλου Printeos για την αγορά ετικετών, γι ‘αυτό και η Adhesivos del Segura επιλέχθηκε για να ηγηθεί της ανάπτυξης στην Ισπανία. Ο Carlos Coll, Διευθυντής του Τμήματος Ετικετών του Ομίλου Printeos, εξήγησε ότι το πρώτο βήμα μετά την εξαγορά ήταν η έναρξη της διαδικασίας ψηφιοποίησης.  Έγινε  έρευνα και αξιολογήθηκαν 15 επιλογές. “Αμέσως διαπιστώσαμε ότι η τεχνολογία inkjet ήταν η καταλληλότερη επιλογή λόγω της παραγωγικής της ικανότητας και των χαμηλότερων λειτουργικών εξόδων”, δήλωσε.

Το ψηφιακό πιεστήριο Durst Tau 330 RSC επιλέχθηκε επειδή υποστήριζε την προσέγγιση της βιομηχανικής παραγωγής μεγάλου όγκου. Ο Coll πρόσθεσε: «Ο πρώτος μας στόχος ήταν να φτάσουμε τουλάχιστον το 10% της παραγωγής του Adhesivos del Segura να ψηφιοποιηθεί κατά το πρώτο έτος. Για να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο, χρειαζόμασταν συστήματα υψηλής παραγωγικότητας. Επιπλέον, οι απαιτητικές αγορές στις οποίες εργαζόμαστε απαιτούν υψηλό επίπεδο ποιότητας και αυτό δεν μπορούν να το προσφέρουν σήμερα όλες οι λύσεις inkjet. Τα συστήματα Tau RSC της Durst ήταν μπροστά από τις προσφορές του ανταγωνισμού
και ήταν τα μόνα που θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν ταυτόχρονα και τις δύο απαιτήσεις.

Ο Carlos Espinosa, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το τμήμα προεκτύπωσης και επικεφαλής του σχεδίου ψηφιοποίησης, επιβεβαίωσε ότι η εγκατάσταση πήγε καλά: «Το αρχικό στάδιο  ήταν σύντομο και απλό και ήδη το μηχάνημα λειτουργεί σε διπλή βάρδια», δήλωσε. «Οι μεταβάσεις του χρώματος και η διαχείριση των φωτεινών και των σκούρων σημείων είναι καταπληκτική. Το μηχάνημα προσφέρει επίσης ζωντανά χρώματα που οι πελάτες μας τα λατρεύουν».

Όλες οι παραγγελίες κάτω από 2.000 μέτρα προωθούνται τώρα στο Durst Tau, αλλά όταν προστεθεί το Jumbo Option που επιτρέπει τη χρήση ρολών των 4.000 μέτρων, το μέγιστο μέγεθος ανά παραγγελία θα αυξηθεί σημαντικά.

Ο Coll καταλήγει: «Το μέλλον θα είναι όλο και πιο ανταγωνιστικό. Ο τομέας ετικετών θα συνεχίσει να αντικρίζει ανάπτυξη μεταξύ 4% και 6%. Ο Όμιλος Printeos  έχει φιλόδοξους στόχους και αναμένουμε ανάπτυξη με αξιοσέβαστους ρυθμούς, αλλά γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να είμαστε προετοιμασμένοι να ικανοποιήσουμε τις νέες απαιτήσεις που θα ζητηθούν από τους πελάτες στο μέλλον».

Ο Helmuth Munter, Διευθυντής του Τομέα Label & Packaging Printing της Durst, δήλωσε: «Η θετική ανάπτυξη, που ο Όμιλος Printeos αναμένει να απολαύσει, υποστηρίζει τις δικές μας λαμπρές προοπτικές για τη βιομηχανία. Είμαστε ευτυχείς που, μετά από μια τέτοια διεξοδική αξιολόγηση της αγοράς, η Printeous Group επέλεξε το Tau 330 RSC να πρωτοπορήσει στην προσπάθειά της για επιτυχία. Η προσιτή ψηφιακή εκτύπωση ετικετών είναι πλέον διαθέσιμη σε αυξανόμενο αριθμό μετατροπέων και εκτυπωτών».