Ο Όμιλος Durst, κατασκευαστής τεχνολογιών ψηφιακής εκτύπωσης και παραγωγής, αποκάλυψε το διευρυμένο χαρτοφυλάκιό του P5 στη FESPA στο Μόναχο της Γερμανίας, με το σύνθημα «360° Παραγωγή Αριστείας». Το σύνθημα αναφέρεται στην εξέλιξη της εταιρείας από έναν καθαρά κατασκευαστή εκτυπωτών σε έναν πάροχο συστημάτων που συνδυάζει όλες τις πτυχές της ψηφιακής παραγωγής, όπως η αυτοματοποίηση, η ευελιξία, η ταχύτητα, το λογισμικό, οι υπηρεσίες και η βιωσιμότητα.

«Η ψηφιακή εκτύπωση μεγάλου μεγέθους είναι η βασική αρμοδιότητα του Ομίλου Durst και η επιτυχία μας με τα συστήματα εκτύπωσης P5 μας το δείχνει αυτό», δήλωσε ο Christoph Gamper, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδιοκτήτης του Ομίλου Durst. «Φέτος, επεκτείναμε το χαρτοφυλάκιό μας P5 κατά 360° και το ευθυγραμμίσαμε με τις τρέχουσες απαιτήσεις της αγοράς. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι λύσεις μας θα βοηθήσουν τους πελάτες μας να αυξήσουν βιώσιμα την κερδοφορία μέσω της αποτελεσματικότητας και της τεχνολογίας αιχμής στην παραγωγή».

Durst P5 Robotics – Επόμενο επίπεδο αυτοματισμού

Μετά την εισαγωγή του P5 Automat, ενός αυτοματοποιημένου συστήματος τροφοδοσίας/στοίβαξης για εκτύπωση σε επίπεδη επιφάνεια, η Durst ξεκινά το επόμενο στάδιο αυτοματισμού με την P5 Robotics για ευέλικτους και συνεχείς κύκλους παραγωγής με μεγάλους χρόνους λειτουργίας. Στην καρδιά του P5 Robotics βρίσκεται το κορυφαίο υβριδικό σύστημα εκτύπωσης P5 350 HS D4, του οποίου η μονάδα τροφοδοσίας/στοίβαξης σχηματίζεται από δύο ρομπότ Kuka για να χειριστεί τη μη επανδρωμένη παραγωγή μιας πλήρους βάρδιας. Τα ρομπότ, τροποποιημένα και προγραμματισμένα από την Durst, μπορούν να συλλέγουν φύλλα από διαφορετικές παλέτες ύψους έως και 180 cm, να τα τροφοδοτούν και να τα στοιβάζουν ξανά ξεχωριστά. Στη διαδικασία, τα εκτυπωμένα φύλλα  μπορούν επίσης να περιστραφούν κατά 180° για εκτύπωση από την αντίστροφη όψη και να τροφοδοτηθούν σε ένα δεύτερο σύστημα εκτύπωσης. Το P5 Robotics μπορεί επίσης να επεκταθεί με λύσεις τρίτων ή συστήματα φινιρίσματος.ου

Durst P5 350 HSR: Το ταχύτερο σύστημα εκτύπωσης roll-to-roll

Το υψηλής απόδοσης υβριδικό σύστημα εκτύπωσης της Durst, το Durst P5 350 HS, συνοδεύεται από το εξαιρετικά γρήγορο αντίστοιχο για εφαρμογές roll-to-roll, το P5 350 HSR.
Ο εκτυπωτής LED υψηλής ταχύτητας 3,5 μέτρων P5 HSR ρολού-σε-ρολό επιτυγχάνει ταχύτητες εκτύπωσης έως και 670 τ.μ. την ώρα και μπορεί να εξοπλιστεί με ένα προαιρετικό κύριο ρολό. Αυτό μπορεί να τροφοδοτήσει ρολά βάρους έως 1.000 κιλά και διαμέτρου 635 χιλιοστών, επιτρέποντας μεγάλους κύκλους παραγωγής χωρίς διακοπή.
Η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα περιλαμβάνονται εδώ και το σύστημα εκτύπωσης μπορεί να εξοπλιστεί ως D4 με διπλό CMYK.
Για εκτύπωση mesh και διάτρητου υλικού, το Durst P5 350 HSR προσφέρει επεξεργασία, χωρίς σταγόνες μελανιού που λερώνουν την πλάκα εκτύπωσης, με το ενσωματωμένο σύστημα εκτύπωσης Mesh. Η λύση επιτρέπει επίσης την εύκολη και γρήγορη αλλαγή υλικού, η οποία μπορεί να γίνει από έναν μόνο χειριστή.
Η απόδοση μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω μέσω προαιρετικών κάθετων και οριζόντιων μονάδων κοπής, οι οποίες λειτουργούν παράλληλα με τη διαδικασία εκτύπωσης.

Λογισμικό Durst: Ενσωμάτωση συστημάτων εκτύπωσης P5 στην παραγωγή

Η Durst έχει επενδύσει πολλά στην ανάπτυξη λογισμικού τα τελευταία χρόνια και τώρα προσφέρει ένα χαρτοφυλάκιο 360° για όλες τις πτυχές της διαδικασίας εκτύπωσης.
Για παράδειγμα, η Durst χρησιμοποιεί σήμερα το λογισμικό της Analytics για να παρακολουθεί περισσότερα από 900 συστήματα εκτύπωσης που είναι σε παραγωγή σε εγκαταστάσεις πελατών, προκειμένου να διασφαλίσει τη συνεχή διαθεσιμότητα των συστημάτων εκτύπωσης με μέτρα προληπτικής συντήρησης.
Πάνω από 600 πάροχοι υπηρεσιών εκτύπωσης χρησιμοποιούν επίσης το Durst Workflow για τα βήματα προεκτύπωσης και προετοιμασίας εκτύπωσης και 150 Smart Shops χρησιμοποιούνται σε παρόχους web-to-print για την απρόσκοπτη σύνδεση από το web store στην παραγωγή.
Στην Ευρώπη, έχουν επίσης εγκατασταθεί 45 λύσεις LiftERP για να συνδυάσουν όλες τις σχετικές επιχειρηματικές διαδικασίες, όπως διαχείριση αποθήκης, logistics και λογιστική με την παραγωγή εκτύπωσης.

Οι λύσεις λογισμικού Durst έχουν αρθρωτό σχεδιασμό και προσφέρουν στους πελάτες ένα ευρύ φάσμα επιλογών από απλές εκδόσεις και αναβαθμίσεις, μέχρι πλήρως ολοκληρωμένα έξυπνα εργοστάσια.

Durst Services: Διατίθεται σε 80 χώρες

Η συνεχής διαθεσιμότητα συστημάτων ψηφιακής εκτύπωσης στις εγκαταστάσεις παραγωγής των πελατών αποτελεί βασικό παράγοντα επιτυχίας για τον Όμιλο Durst. Για το λόγο αυτό, η Durst Services είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως για την παροχή προληπτικής εξυπηρέτησης πελατών. 
Με το Durst Analytics, η Durst Services προσφέρει επίσης απομακρυσμένη παρακολούθηση για να εξασφαλίσει επαγγελματική προμήθεια ανταλλακτικών, συμπεριλαμβανομένων λύσεων αποστολής σε συνδεδεμένα συστήματα εκτύπωσης. Η Durst Services παρέχει στους πελάτες εξατομικευμένες προτάσεις εκπαίδευσης (διαδικτυακά, υβριδικά και επιτόπου) για να κάνουν την αντίστοιχη παραγωγή αποδοτική και το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας διαφανές με ευέλικτες προσφορές συμβολαίων υπηρεσιών.

Ομιλος Durst – the Good Company: πολύ περισσότερα από τη μείωση του αποτυπώματος CO2.

Είναι αυτονόητο για τoν Όμιλο Durst να χρησιμοποιήσει την τελευταία τεχνολογία για να μειώσει βιώσιμα το αποτύπωμα άνθρακα. Πέραν του ότι έχουν τεθεί σε λειτουργία τα φωτοβολταϊκά συστήματα στις εγκαταστάσεις παραγωγής του στο Brixen και στο Lienz, τα οποία παράγουν τουλάχιστον το 50% της ετήσιας ενεργειακής απαίτησης ή 2.200 MW/h, όλα τα κτίρια είναι εξοπλισμένα με τεχνολογία αιχμής για κτίρια και ενέργεια . Επιπλέον, ο Όμιλος Durst έχει λάβει την πρώτη του πιστοποίηση Ecovadis και θα συνεχίσει να βελτιώνει τις διαδικασίες με βάση αυτό.
Όσον αφορά τα συστήματα εκτύπωσης, η Durst προσφέρει συστήματα μελάνης με βάση το νερό για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, μονάδες στεγνώματος LED και μονάδες ανάκτησης θερμότητας εξοικονόμησης ενέργειας στον τομέα της εκτύπωσης μεγάλου μεγέθους. Οι λειτουργίες εξοικονόμησης μελανιού και αυτόματης προεκτύπωσης επιτρέπουν επίσης την παραγωγή με εξοικονόμηση πόρων.
Επιπλέον, η Durst συμμετέχει σε πολλές πρωτοβουλίες στην αγορά LFP για την περαιτέρω ανάπτυξη των δυνατοτήτων βιωσιμότητας για την ίδια και τους πελάτες της.
Και τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το 97% των “Durst`ler” (υπάλληλοι της Durst) πιστεύουν ότι η Durst είναι ένα εξαιρετικό μέρος για εργασία. Οι πελάτες επωφελούνται επίσης από αυτό το κίνητρο, γιατί πίσω από κάθε σύστημα εκτύπωσης Durst υπάρχει μεγάλο πάθος και μια καλή δόση θετικού πείσματος. Αυτό καλλιεργείται μέσω ενός εταιρικού περιβάλλοντος που είναι θετικό για τους εργαζόμενους, με πολλά πρόσθετα οφέλη, όπως υβριδικά μοντέλα χρόνου εργασίας, το σαλόνι και το εστιατόριο της εταιρείας, το γυμναστήριο και πολλά άλλα.