To Smart Shop της Durst προσφέρει στους πελάτες περισσότερη ευελιξία και δημιουργικότητα στην παραγωγή συσκευασιών

«Το διαδικτυακό κατάστημα έπρεπε να περιλαμβάνει συγκεντρωμένες γνώσεις ειδικών και να προσφέρει στους πελάτες δίκαιες τιμές. Η Durst ήταν ο επαγγελματίας συνεργάτης που μας συνόδευσε σε αυτό το ταξίδι με στοχευμένο, αξιόπιστο και ικανό τρόπο».

Το 1998 η Ursula Hage και ο σύζυγός της ξεκίνησαν τη δική τους επιχείρηση. Από μια μικρή εταιρεία δύο ατόμων η επιχείρηση εξελίχθηκε σε έναν διεθνή  κατασκευαστή συσκευασιών και σήμερα η Verpackungsberatung Hage GmbH & CO.KG έχει περίπου 30 υπαλλήλους και ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ. Το 2011 η εταιρεία άρχισε να στρέφεται στην ψηφιακή παραγωγή και να επενδύει στην τεχνολογία ψηφιακών εκτυπωτών και αργότερα επίσης σε ψηφιακούς επίπεδoυς εκτυπωτές. Η εταιρεία εφοδιάζει ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών: βιομηχανία επίπλων, ιατρική και εργαστηριακή τεχνολογία, τεχνολογία εργαλείων, αυτοκινητοβιομηχανία και βιομηχανία τροφίμων. Η εγκατάσταση ψηφιακής παραγωγής που ανήκει στην εταιρεία (Albfactory) ειδικεύεται στη συσκευασία και τα συστήματα προβολής από χαρτόνι και κυματοειδές χαρτόνι.


«Πριν από πολλά χρόνια, γνωρίζαμε ότι η ψηφιοποίηση φέρνει μαζί της αλλαγή των χρόνων και έτσι είχαμε το όραμα ενός διαδικτυακού καταστήματος για κυματοειδείς συσκευασίες χαρτονιού ήδη το 2016. Χάρη στην τεχνολογία ψηφιακών εκτυπωτών που διαθέταμε, είχαμε ήδη πρόσβαση σε λογισμικό στο οποίο η Durst είχε ένα διαδικτυακό κατάστημα. Έτσι, με τη βοήθεια της Durst, το ηλεκτρονικό μας κατάστημα έγινε γρήγορα επιτυχία».

Το 2019, η κυρία Hage και ο σύζυγός της αποφάσισαν να αναβαθμίσουν περαιτέρω και να εκσυγχρονίσουν το ηλεκτρονικό κατάστημα με τη νέα λύση Durst Smart Shop για να προσφέρουν στους πελάτες τους ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία και δημιουργικότητα στο σχεδιασμό προϊόντων. Το Boxitut, το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα, άρχισε να λειτουργεί τον Μάρτιο του 2020.

Η Ursula Hage εξηγεί: «Όλο το μενού και η πλοήγηση του Boxitut είναι καινούργια, μπορείτε να φτάσετε γρηγορότερα στο προϊόν και στο μενού παραγγελιών από όλα  τα σημεία. Το ηλεκτρονικό κατάστημα είναι ακόμη πιο φιλικό προς το χρήστη, ολόκληρα τα γραφικά έχουν βελτιωθεί και οι χρήστες εμπνέονται περισσότερο μέσω προτάσεων προϊόντων. Αυτό καθιστά την προσέγγιση των πελατών πολύ πιο άμεση και χάρη στον βελτιωμένο έξυπνο επεξεργαστή (Smart Editor) της Durst, η όλη διαδικασία είναι πολύ πιο ομαλή και ταχύτερη».

«Επιπλέον, οι πελάτες είναι ενθουσιασμένοι για το γεγονός ότι μπορούν να κατεβάσουν τα περιγράμματα διάτρησης για να δημιουργήσουν πλήρη σχέδια μέσω του τμήματος μάρκετινγκ ή με το δικό τους λογισμικό και να ανεβάσουν ξανά το αρχείο κατά τη διαδικασία παραγγελίας. Επιπλέον, η προεπισκόπηση 3D είναι ένα σημαντικό, βελτιωμένο χαρακτηριστικό, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την έγκριση του προϊόντος. Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό είναι ότι μπορούμε να ορίσουμε μεγέθη χιλιοστών κατά τη διαδικασία σχεδιασμού συσκευασίας».

Τα δεδομένα της παραγγελίας μεταδίδονται διαδικτυακά στο τμήμα παραγωγής και υποβάλλονται σε επεξεργασία σε καθαρά ψηφιακή μορφή. Η καλά εξοπλισμένη εγκατάσταση παραγωγής, η οποία περιλαμβάνει επίσης έναν εκτυπωτή UV Durst Delta 250 WT Multi-Pass που χρησιμοποιεί άοσμο μελάνι (πρόκειται για μελάνια με βάση το νερό) και είναι ιδιαίτερα κατάλληλος για μια σειρά κυματοειδών συσκευασιών, εγγυάται στους πελάτες σύντομους χρόνους παράδοσης και χαμηλές δομές κόστους.

 «Χάρη στο αναβαθμισμένο ηλεκτρονικό κατάστημα σίγουρα θα αξιοποιήσουμε νέες αγορές. Όλο και περισσότερες εταιρείες, ιδίως νεοσύστατες, αναζητούν συνεργασίες μέσω του Διαδικτύου και αυτή η τάση αυξάνεται σήμερα λόγω του κορωναϊού και της ελαχιστοποιημένης επαφής. Η ψηφιακή παραγωγή που διαθέτουμε μας έχει δώσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα», λέει η κα Hage. «Τα δεδομένα που παράγονται στο ηλεκτρονικό κατάστημα μπορούν να αποσταλούν στην παραγωγή χωρίς έλεγχο – το βασικό στοιχείο του λογισμικού ήταν κρίσιμο εδώ».

«Μπορούμε να προτείνουμε ιδιαίτερα την εταιρεία Durst και τις υπηρεσίες τους. Οι συνεργάτες μας είναι ικανοί, πάντα διαθέσιμοι και μας υποστήριξαν επαγγελματικά με την ψηφιακή εφαρμογή βήμα προς βήμα. Το Boxitut επαινείται ιδιαίτερα από τους πελάτες μας».