Στην έκθεση Labelexpo 2019, που διεξήχθη στις Βρυξέλλες από 24 μέχρι 27 Σεπτεμβρίου 2019, η Lino A.E.B.E. εκπροσωπήθηκε στις εταιρείες Durst Phototechnik, Sei Laser και Amsky.

Στο περίπτερο της  Durst, όπως σε κάθε Labelexpo, παρουσιάστηκαν και νέες μηχανές και αναβαθμίσεις σε υπάρχουσες καθιερωμένες στη αγορά μηχανές και νέα καινοτόμα προϊόντα λογισμικού. Πλέον η Durst περνά σε επόμενο στάδιο στις σχέσεις με τους πελάτες της προσφέροντας συνολικές λύσεις – από το Pixel μέχρι την τελική έξοδο του παραγόμενου προϊόντος: εκτυπωτές, εξελιγμένα δικά της λογισμικά, συμβουλευτικές υπηρεσίες και όπως πάντα άψογο σέρβις.

Η έκθεση συνέπεσε με τα 10 χρόνια που η Durst δραστηριοποιείται στην αγορά της ετικέτας και συσκευασίας προσφέροντας ψηφιακά πιεστήρια με UV μελάνια. Σε κάθε έκθεση η Durst έδειξε σημαντικές «πρωτιές»: Πρώτη με 7 χρώματα, πρώτη με ψυκτικό κύλινδρο, πρώτη με μελάνια χαμηλής μετανάστευσης και πρώτη με σύστημα ευγενούς αερίου (inert gas curing system).

Ένα προσεγμένο περίπτερο, λειτουργικό και γεμάτο με δείγματα εργασιών πελατών της Durst, από απλή ετικέτα μέχρι σύνθετες εφαρμογές και γεμάτο επισκέπτες.

Στο περίπτερο υπήρχαν, σε συνεχή λειτουργία, τρία ψηφιακά πιεστήρια για ετικέτες και συσκευασία. Η νέα ναυαρχίδα της σειρά Durst RSC, το πιεστήριο RSCi στην πρώτη του εμφάνιση στο κοινό, το καθιερωμένο πλέον πιεστήριο TAU 330 RSC και το οικονομικό μοντέλο Tau 330 RSC E.   

Το νέο πιεστήριο Durst RSCi διαθέτει τα εξής χαρακτηριστικά:

Ταχύτητα εκτύπωσης μέχρι 100 τρέχοντα μέτρα το λεπτό, την γνωστή κορυφαία ανάλυση εκτύπωσης της σειράς RSC με κεφαλές εκτύπωσης 1200×1200 dpi, με μέγεθος σταγόνας 2-4-6 picoliters. Διατίθεται σε τρεις εκδόσεις με πλάτος εκτύπωσης 330, 420 και 510 χιλιοστά και δέχεται μεγάλα ρολά με μέγιστη διάμετρο 1.016 χιλιοστά και μέγιστο βάρος τα 450 κιλά. Έχει σχεδιαστεί για μεσαία και μεγάλα τιράζ έχοντας την δυνατότητα και πολύ οικονομικής παραγωγής μικρών τιράζ.


Στην έκθεση παρουσιάστηκε με πλάτος εκτύπωσης τα 420 χιλιοστά (RSCi 420) και 8χρωμη  σύνθεση, εκτυπώνοντας όλες τις μέρες με ταχύτητες των 100 μέτρων/λεπτό εντυπωσιάζοντας με την ποιότητα και την συνολική παραγωγή.


Το κορυφαίο με πάνω από 70 εγκαταστάσεις μέσα σε 18 μήνες στον κόσμο πιεστήριο TAU 330 RSC παρουσιάστηκε και αυτό με 8χρωμη σύνθεση και εξωτερικούς ρολοφορείς, έχοντας και προαιρετικό εξοπλισμό για τον συνολικό έλεγχο της παραγωγής και εξοπλισμό για αυτόματη αντιστάθμιση ακροφυσίων.

Το μικρότερο (αλλά με πλήρη δυνατότητα αναβάθμισης) πιεστήριο του χαρτοφυλακίου το Tau 330 RSC E λειτούργησε και αυτό σε όλη την διάρκεια της έκθεσης με 6χρωμη σύνθεση με νέα μελάνια χαμηλής μετανάστευσης (Durst Tau Low Migration Inks). Τα μελάνια αυτά είναι  ειδικά και προσεκτικά σχεδιασμένα για εκτυπώσεις σε πρωτογενή συσκευασία τροφίμων. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αυτοκόλλητες ετικέτες για τρόφιμα, καλλυντικά, συσκευασίες φαρμάκων (μπλίστερ) και ειδικές συσκευασίες όπως αλουμινένια καπάκια ή μικρά χάρτινα κουτάκια. Συμμορφώνονται με τις ισχύουσες νομοθεσίες (EuPIA, Nestle και του Ελβετικού Διατάγματος).

Tο χαρτοφυλάκιο πιεστηρίων Tau RSC είχε να δείξει και νέα χαρακτηριστικά:

–  Αυτόματη αντιστάθμιση ακροφυσίων: Σύστημα κάμερας για αυξημένη διαθεσιμότητα, με δυνατότητα αναβάθμισης στα υπάρχοντα συστήματα RSC.

– Λειτουργία εκτύπωσης «Υψηλής αδιαφάνειας λευκού» για αυξημένη αδιαφάνεια αντίστοιχη της «μεταξοτυπίας» και

– Λειτουργία εκτύπωσης «Υψηλής ταχύτητας λευκού» που επιτρέπει την εκτύπωση σε υψηλή ταχύτητα στα 80 τρέχοντα μέτρα όλων των χρωμάτων συμπεριλαμβανομένου του Λευκού.

Στον τομέα του λογισμικού η Durst παρουσίασε τις δικές της λύσεις, με τις οποίες είναι πλέον εξοπλισμένοι όλοι οι εκτυπωτές της: Το Durst Workflow Label, ολοκληρωμένο λογισμικό ροής εργασίας από την αρχή μέχρι το τέλος της παραγωγής και το εργαλείο συνολικής στατιστικής παρακολούθησης της παραγωγής: Durst Analytics. Τα δεδομένα παραγωγής μπορούν να τροφοδοτήσουν με στοιχεία το σύστημα MIS/ERP του πελάτη και μπορούν να συνδεθούν με το σύστημα online παραγγελιών (Durst Smart Shop) δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο και αποδοτικό σύστημα λογισμικών – το Durst Software Ecosystem.

Sei Laser

Το Labelmaster, πλέον στην τρίτη του έκδοση, ήταν εξοπλισμένο με 4 κεφαλές λέιζερ φτάνοντας σε μια σταθερή ταχύτητα πάνω από 100 μέτρα / λεπτό, που είναι ίση και υπερβαίνει την παραγωγικότητα των παραδοσιακών συστημάτων κοπής και φινιρίσματος. Η ταχύτητα διατηρείται σταθερή από το “traction control system”, το οποίο συνεργάζεται με τη μονάδα ελέγχου της απόκλισης του υλικού κατά μήκος, εξασφαλίζοντας τέλεια σύμπτωση και επεξεργασία υψηλής ποιότητας με λέιζερ.

Το Labelmaster είναι ένα διαμορφούμενο, προσαρμόσιμο κατά την αγορά ή αργότερα, με διαφορετικές επιλογές φινιρίσματος: κοπή με καλούπι, κοπή, μικρο-περφορέ, εύκολο άνοιγμα, χάραξη, κωδικοποίηση και χάρη σε προαιρετικά διαφορετικά φινιρίσματα: ημί- περιστροφική flexo εκτύπωση ή βερνίκωμα, ημι-περιστοφική θερμοτυπία, επιθεώρηση παραγωγής και ρολοκοπή. 

Το Labelmaster είναι ειδικά σχεδιασμένο για να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των παραγωγών ετικετών που αναζητούν εξαιρετικές επιδόσεις: σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά το σύστημα ανάγνωσης κώδικα QR / barcode μέσω κάμερας σας επιτρέπει να αλλάζετε την εργασία αυτόματα χωρίς φύρα, εξασφαλίζοντας υψηλή παραγωγικότητα και εξαλείφοντας πλήρως τους χρόνους προετοιμασίας. Τέλος, το λογισμικό ελέγχου, συμβατό με τις πιο κοινές ψηφιακές ροές εργασίας, μεγιστοποιεί την αποδοτικότητα σε διάφορους τύπους εργασιών: παραγγελίες μέσω διαδικτύου για ετικέτες, για αυτοκόλλητα και για συσκευασίες.

Amsky CTP

Η Amsky, ολοκληρώνοντας τη γκάμα CTP σε flexo/letterpress παρουσίασε το πιο πρόσφατο μηχάνημά το μοντέλο CTP AMSKY AURA 1524. Με κλισέ μεγέθους 900 x 1200 χιλιοστά με ανώτερη ποιότητα εικόνας και ταχύτητα 3 τ.μ./ώρα υποστηρίζει εφαρμογές flexo για την παραγωγή ετικετών και συσκευασιών για παραγωγικές μονάδες ή εταιρείες παραγωγής κλισέ. Η σειρά των μηχανημάτων που παρουσιάστηκαν συμπληρώθηκε από δύο άλλα μηχανήματα, το AMSKY AURA 800 AL (800 x 660 χιλιοστά) και το AMSKY AURA 600E (680 x 430 χιλιοστά).

Η τεχνολογία αιχμής της Amsky για εγγραφή κλισέ λειτουργεί με πολλαπλές διόδους LED για υψηλή αξιοπιστία και αδιάλειπτη λειτουργία προσφέροντας σταθερή ποιότητα απεικόνισης με οικονομικά αποδοτική μηχανή για μεγάλο χρονικό διάστημα.