Η Dunapack Packaging, με ηγετική θέση στην αγορά της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης ως παραγωγός καινοτόμων και ανταγωνιστικών λύσεων κυματοειδούς συσκευασίας, αποφάσισε να επενδύσει στον ψηφιακό inkjet εκτυπωτή Durst P5 350 HS υψηλής ταχύτητας, κατάλληλο για εκτύπωση κυματοειδούς χαρτονιού.

Η Dunapack Packaging, μέλος του Ομίλου Prinzhorn, αντιπροσωπεύει καινοτόμες και ανταγωνιστικές λύσεις κυματοειδούς συσκευασίας.
Με 10.000 υπαλλήλους σε 16 χώρες, ο Όμιλος Prinzhorn, με Dunapack Packaging, Hamburger Containerboard και Hamburger Recycling, κατέχει ηγετική θέση στην ευρωπαϊκή αγορά στις χώρες που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία κυματοειδών συσκευασιών και στη βιομηχανία χαρτιού και ανακύκλωσης. Με ετήσιο κύκλο εργασιών 2,3 δισ. ευρώ, ο όμιλος συγκαταλέγεται στους τρεις πρώτους στην Ευρώπη στον κλάδο του.
Με όγκο πωλήσεων περίπου 3 δισεκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων παραγωγής, η εταιρεία διαθέτει 24 εργοστάσια σε 11 χώρες στην αγορά της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Η Dunapack Packaging στοχεύει να ενισχύσει και να επεκτείνει τη θέση της μέσω της εγγύτητας, της ευελιξίας και της αξιόπιστης εξυπηρέτησης. Η χρήση της τελευταίας τεχνολογίας βοηθά στην παραγωγή προσαρμοσμένων λύσεων συσκευασίας με την υψηλότερη ποιότητα εκτύπωσης.

Ο κ. Βασίλειος Έξαρχος, Διευθύνων Σύμβουλος Cluster (για τα εργοστάσια Ελλάδας και τη Βουλγαρίας) δήλωσε:
Είμαστε από τις πρώτες καθετοποιημένες εταιρείες παραγωγής POP/POS στην Ευρώπη και τις πρώτες στην Ελλάδα με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στην Ελληνική Αγορά.
Ως μέρος της κουλτούρας συνεχούς βελτίωσης, στοχεύουμε να προσφέρουμε πιο βιώσιμες λύσεις στους πελάτες μας. Ως εκ τούτου, αναβαθμίζουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας αντικαθιστώντας τον εξοπλισμό ψηφιακής εκτύπωσης με ένα ολοκαίνουργιο μηχάνημα εξαιρετικής ποιότητας εκτύπωσης, το Durst P5 350 HS. Αυτός ο προηγμένος τεχνολογικά εξοπλισμός πληροί επίσης τα πρότυπά μας ως εταιρεία με σκοπό τη βιωσιμότητα, μειώνοντας την ποσότητα της κατανάλωσης μελανιού μέσω της χρήσης τεχνολογίας LED και γενικά βελτιστοποιώντας το κόστος παραγωγής.
Είμαστε βέβαιοι ότι η παραγωγικότητα του νέου μηχανήματος θα συμβάλει σε ακόμα καλύτερες υπηρεσίες και μια ευρύτερη γκάμα προϊόντων για τους πελάτες μας.

Η κυρία Άννα Ποιμενίδου, Key Account Manager, υπεύθυνη για την Digital Business Unit (DBU) πρόσθεσε:
Στη Dunapack Packaging Hellas οι λύσεις συσκευασίας μας ξεπερνούν κατά πολύ τον πραγματικό σκοπό της προστασίας, της μεταφοράς και της προβολής των προϊόντων. Λειτουργούν επίσης ως επαγγελματική κάρτα της εταιρείας και προσδιορίζουν τη μοναδική οπτική των προϊόντων.
Ως πρωτοπόροι στον κλάδο της κυματοειδούς ψηφιακής εκτύπωσης στην Ελληνική Αγορά, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε ποιοτικές εκτυπώσεις, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα παραγωγής.
Με βάση αυτό, ο εκτυπωτής Durst P5 350 HS επιλέχθηκε μετά από έρευνα αγοράς. Με ανάλυση 7 pcl, λογισμικό ροής εργασιών (Durst Workflow) σχεδιασμένο από τον κατασκευαστή, ειδικές διατάξεις εκτύπωσης χαρτονιού, λογισμικό που επιτρέπει την μείωση ποσότητας μελανιών χωρίς διαφορά στην απόδοση και χρήση ανακυκλωμένων και βιοδιασπώμενων υλικών εκτύπωσης, είμαστε σίγουροι ότι με τη νέα επένδυση θα έχουμε υψηλό επίπεδο ποιότητας σε συνδυασμό με οικολογικά προσανατολισμένη παραγωγή.
Τέλος, η εκτύπωση 6 χρωμάτων θα αποδώσει υψηλής ποιότητας συσκευασία για καλλυντικά καθώς και προϊόντα ομορφιάς.

Πιστεύουμε ότι αυτή η επένδυση θα οδηγήσει σε αμοιβαίο όφελος τόσο για εμάς όσο και για τους υποστηρικτικούς και πολύτιμους πελάτες μας.

Ο εκτυπωτής Durst P5 350 HS με P5 Automat

Το υβριδικό σύστημα εκτύπωσης υψηλής απόδοσης Durst P5 350 HS για υλικά εκτύπωσης σε ρολό και υλικά σε φύλλα με πλάτος εκτύπωσης έως και 3,5 m μ. κατάφερε να επιβεβαιωθεί ως το καλύτερο σύστημα UV εκτύπωσης για την αγορά της κυματοειδούς συσκευασίας.

Με ταχύτητα έως 710 τ.μ./ώρα και δυνατότητα γρήγορης αλλαγής υλικών με επιλογές πολλαπλών ρολών και πολλαπλών παράλληλων φύλλων, το P5 350 HS καθιστά τη διαδικασία εκτύπωσης πολύ πιο αποτελεσματική.

Για να εξασφαλιστεί η υψηλή ευελιξία του P5 350 HS, συμβάλει ο συνδυασμός με το Durst Automat™, το καινοτόμο πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα φόρτωσης και εκφόρτωσης για άκαμπτα υλικά που καθιστά τις διαδικασίες παραγωγής ακόμη πιο αποτελεσματικές. Αυτή η καινοτόμος λύση επιτρέπει τη διαχείριση της ταυτόχρονης εκτύπωσης σε δύο λωρίδες, ακόμη και με φύλλα με διαφορετικά μεγέθη, με συνολικό πλάτος έως 3,5 μέτρα, μήκος 2,2μέτρα και χωρητικότητα στοίβαξης έτοιμων εκτυπώσεων μέχρι 90 εκατοστά ύψος. Το σύστημα P5 Automat διατίθεται και με Αυτοματισμό ¾.

Το μελάνια LED της Durst έχουν ιδιαίτερα μεγάλη γκάμα χρωμάτων, ζωντανά χρώματα και υψηλό επίπεδο στιλπνότητας. Διατίθενται σε 6 χρώματα: cmyk+ lc, lm, λευκό, βερνίκι και primer. Παρουσιάζουν επίσης καλή αντοχή στην τριβή και τις γρατζουνιές σε συνδυασμό με εξαιρετική στοιβαχτικότητα. Είναι ιδανικά για χάρτινες επιφάνειες ακόμη και σε συνθήκες υψηλότερης ταχύτητας εκτύπωσης. Τα μελάνια LED της Durst είναι ευέλικτα και κατάλληλο για εκτύπωση σε χαρτί, χαρτόνια και ακόμη και σε εύκαμπτα υλικά, είναι ανακυκλώσιμα και έχουν μεταξύ άλλων πιστοποιητικά Gold Greenguard. Ως εκ τούτου, αυτά τα μελάνια είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για διαδικασίες πλήρους αυτοματοποίησης με τη χρήση του Durst Automat™.

Σχετικά με τη Dunapack Packaging Hellas
Η Dunapack Packaging Hellas ιδρύθηκε το 1973 με σκοπό την κατασκευή υλικών συσκευασίας από κυματοειδές χαρτόνι.
Το 1980 μεταφέρθηκε σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στις Αχαρνές Αττικής, ενώ από το 2000 λειτουργεί στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της στο Σχηματάρι Βοιωτίας. Είναι μια από τις πιο παραδοσιακές Ελληνικές εταιρείες στον τομέα των προϊόντων κυματοειδούς χαρτονιού και στη σχεδίαση και παραγωγή χαρτοκιβωτίων.
Η εταιρεία είναι μέλος του Dunapack Packaging Division του Ομίλου Prinzhorn, ο οποίος το 2016 απέκτησε το 100% των μετοχών της εταιρείας.

Σημαντικές επενδύσεις σε εξοπλισμό και τεχνογνωσία βοήθησαν στη δημιουργία μιας εξελιγμένης παραγωγικής μονάδας με πιο πρόσφατα τα 2 επενδυτικά σχέδια που πραγματοποιήθηκαν από το 2017 έως τα μέσα του 2023. Η υλοποίηση του 1ου επενδυτικού κύκλου ολοκληρώθηκε στο τέλος του 1ου εξαμήνου του 2018 που περιλάμβανε την επέκταση ιδιόκτητων κτιρίων, νέου corrugator καθώς και νέων μεταποιητικών μηχανών.

Το δεύτερο εξάμηνο του 2022 συνεχίστηκε η υλοποίηση του δεύτερου κύκλου του επενδυτικού σχεδίου που περιλάμβανε την εκ νέου επέκταση των χώρων, με επέκταση της αποθήκης ετοίμων προϊόντων και πρώτων υλών, μερική αναβάθμιση του corrugator και νέες μεταποιητικές μηχανές.
Το 2023 θα εγκατασταθεί ο νέος Ψηφιακός Εκτυπωτής και θα ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του corrugator.

Η Dunapack Packaging Hellas, έχοντας εμπειρία και παρουσία στη βιομηχανία κυματοειδών χαρτονιών εδώ και 50 χρόνια, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό, βρίσκεται σήμερα στην πρώτη γραμμή του κλάδου. Με τις συνεχείς επενδύσεις της μπορεί να παράγει μοναδικά προϊόντα, εξυπηρετώντας την πλειοψηφία των αναγκών συσκευασίας των πελατών της, όντας μια από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής υλικών συσκευασίας στην Βορειοανατολική Ευρώπη.

Η Dunapack Packaging Hellas, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πελατών της και τις εξελίξεις στον κλάδο παγκοσμίως, επενδύει συνεχώς στο μέλλον – τόσο σε τεχνικό εξοπλισμό όσο και στην ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού της, δημιουργώντας μια πιο βιώσιμη και κυκλική εταιρική κουλτούρα.

 

Σχετικά με τη LINO A.E.B.E.
Η Lino A.E.B.E. αναπτύσσει και διανέμει ολοκληρωμένες λύσεις εκτύπωσης σε τεχνολογίες 2D & 3D που αποτελούνται από εξοπλισμό, εφαρμογές, αναλώσιμα και υπηρεσίες. Απευθύνεται στους επαγγελματίες στις αγορές των ετικετών, της συσκευασίας και έντυπης επικοινωνίας, της μεταποιητικής βιομηχανίας, της ιατρικής και οδοντιατρικής βιομηχανίας. Επικεντρώνεται συγκεκριμένα σε καινοτόμες τεχνολογίες ψηφιακής εκτύπωσης και φινιρίσματος.
Οι λύσεις μας ενσωματώνουν προηγμένες και καινοτόμες τεχνολογίες, με μοναδικά χαρακτηριστικά όπως κορυφαία ποιότητα, παραγωγικότητα, ευκολία χρήσης καθώς και αξιοπιστία. Για τα προϊόντα αυτά προσφέρουμε επίσης σχετικά αναλώσιμα (μελάνια, τόνερ και μέσα εκτύπωσης).


Η Lino A.Ε.Β.Ε. αποτελεί μέρος του ομίλου εταιρειών LinoGroup.

Ο όμιλος LinoGroup αποτελείται από εταιρείες που έχουν ως αντικείμενο την δημιουργία και παράδοση στους πελάτες Ολοκληρωμένων Συστημάτων και έχει Ειδικευμένους Μηχανικούς που συνεργάζονται με παγκόσμιους ηγέτες σε κάθε τομέα δραστηριότητας. Ειδικεύεται στην ανάπτυξη λογισμικού για τις βιομηχανίες Ταξιδιωτικής Επικοινωνίας και στις Τεχνολογίες Εκτύπωσης 2D & 3D εφαρμογών.

Ο όμιλος LinoGroup δραστηριοποιείται και καλύπτει αγορές/πελάτες στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Επιπλέον, το δίκτυο πωλήσεων και εξυπηρέτησης του LinoGroup επεκτείνεται στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Αλβανία και τη Μάλτα – Lino s.a., Ahead RM S.A. (Καινοτόμος πλατφόρμα ταξιδιωτικών κρατήσεων), την Τουρκία – LinoSistem A.S., τη Ρουμανία – Lino Romania, τη Βουλγαρία – Lino Bulgaria, το Ισραήλ – Lino Israel ltd, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο και τη Βόρεια Μακεδονία – Dot Plus DOO.