Η Durst, κατασκευάστρια καινοτόμων συστημάτων ψηφιακής εκτύπωσης και λύσεων λογισμικού, ανακοίνωσε ότι διαθέτει την πιστοποίηση GREENGUARD Gold Certification από τον οργανισμό UL Environment, για τη σειρά των μελανιών Tau RSC inks.

 

Τι είναι το Greenguard;

Πρόκειται για έναν ανεξάρτητο από τη βιομηχανία, μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που ονομάζεται επίσης Ινστιτούτο Περιβάλλοντος Greenguard (GEI).

Το GEI προσφέρει προγράμματα πιστοποίησης για προϊόντα και κτίρια.

Η πιστοποίηση Greenguard είναι αποδεκτή από προγράμματα βιώσιμης δόμησης και σε οικοδομικούς κώδικες παγκοσμίως.

Το GEI επικεντρώνεται στη μείωση των χημικών εκπομπών για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα εσωτερικών χώρων. Ιδρύθηκε από την Air Quality Sciences, Inc, μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της ποιότητας του αέρα εσωτερικών χώρων, το 2001. Δέκα χρόνια αργότερα, η UL Environment εξαγόρασε την GEI, οπότε τώρα τα προγράμματα ονομάζονται πιστοποιήσεις UL Greenguard.

Το σήμα πιστοποίησης GREENGUARD γνωστοποιεί ότι αντιπροσωπευτικά δείγματα ενός προϊόντος έχουν υποβληθεί σε αυστηρές επιστημονικές δοκιμές ώστε να πληρούν ορισμένες από τις αυστηρότερες απαιτήσεις χημικών εκπομπών παγκοσμίως. Η πιστοποίηση αυτή παρέχει στους κατασκευαστές ένα σαφές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε μια αγορά στην οποία οι καταναλωτές ανησυχούν όλο και περισσότερο για τις πιθανές επιπτώσεις των προϊόντων στην υγεία

Η χρυσή πιστοποίηση Greenguard (GREENGUARD Gold Certification) διασφαλίζει ότι τα προϊόντα εσωτερικού χώρου έχουν χαμηλές χημικές εκπομπές, μειώνοντας τα επίπεδα ρύπανσης των εσωτερικών χώρων. Το πρόγραμμα αυτό θέτει τις πιο αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές για τις συνολικές εκπομπές πτητικών οργανικών ενώσεων. Τα προϊόντα με πιστοποίηση Greenguard Gold εκπέμπουν ελάχιστα αέρια. Διατηρούν υγιή την ποιότητα του εσωτερικού αέρα, μειώνοντας την έκθεσή μας σε χημικές ουσίες.

Να σημειώσουμε ότι τα μελάνια Durst Tau επί σειρά ετών, από την παρουσίαση τους, συμμορφώνονται με τις γενικές οδηγίες που υπάρχουν στην Ευρώπη σχετικά με την μη περιεκτικότητα επικίνδυνων ουσιών, όπως REACH, RoHS 3, Phthalates of any chemical type, Heavy metals, VOCs, SVHC και άλλες.